آنتی اکسیدان

آنتی اکسیدان

آنتی اکسیدان به عنوان ماده یا مواد شیمیایی در بدن شناخته می شوند که در برابر رادیکال های آزاد منفی که سبب بروز بیماری های مختلف می شوند نقشی محافظت کننده دارند. مواد آسیب زایی که به هر دلیل در سلول های بدن به وجود می آیند با استفاده از آنتی اکسیدان ها تخریب شده و به طور کامل از بین می روند از این رو با وجود این ترکیبات به اندازه کافی در بدن، سلامتی بدن تضمین خواهد شد. در واقع ویتامین آ و ای، همین طور سلنیوم را می توان در ترکیبات آنتی اکسیدان مشاهده کرد که در مواد غذایی مانند انواع میوه و سبزیجات و همین طور در غلات و حبوبات به وفور یافت می شوند.

در واقع نقش آنتی اکسیدان، مراقبت و ایجاد ایمنی  هر چه بیشتر در بدن در برابر بسیاری از بیمار ها مانند انواع سرطان و سرماخوردگی و بیماری های دیگر می باشد که به سیستم ایمنی بدن حمله می کنند و آن را هدف قرار می دهند. این مواد تندرستی بدن را بیمه کرده و عمری طولانی تر برای فرد رقم می زنند.

رادیکال های آزاد در بدن به طور طبیعی تولید می شوند تا نقش دفاعی در بدن ایفا کنند. به هر ترتیب زمانی که بدن با مشکل و یا ماده ای بیگانه مانند ویروس و یا باکتری برخورد می کند برای از بین بردن آن، رادیکال آزاد ترشح می شود تا آن را از نابود کند. پس از حذف عامل بیماری زا و بیگانه، آنتی اکسیدان فعالیت خود را شروع می کند تا آن رادیکال آزاد را خنثی کند. گاهی تولید رادیکال های آزاد در بدن به دلایل مختلفی به صورت بی رویه ادامه دارد و خارج از کنترل قرار می گیرد. عوامل متعدد مانند آلودگی هوا، اشعه های مضر، استرس و مواد غذایی ناسالم سبب بروز این امر می شوند پس نقش و اهمیت آنتی اکسیدان ها در این فرایند دارای اهمیت ویژه ای می باشد. اگر رادیکال های آزاد به حال خود رها شده و هیچ تدبیری برای مهار آنها صورت نگیرد در نهایت شما شاهد ایجاد چین و چروک های پوستی به شکلی سریع تر در بدن خود خواهید بود. در واقع با فعالیت آنها آسیب های رادیکال های آزاد خنثی شده و از بین می رود.

منابع آنتی اکسیدان

نقش اصلی و موثر

  • کند کردن و به تعویق انداختن روند پیری در همه قسمت ها مانند پوست و نسوج بدن و همین طور در مفاصل و قلب و مغز
  • پوستی سالم و شفاف با مصرف این مواد مناسب برای شما به ارمغان خواهد آمد.
  • ریسک ابتلا به بیماری های مختلف از جمله سرطان
  • سم زدایی در بدن به شکلی بسیار مطلوب و موثر ادامه خواهد داشت.
  • بیماری های قلبی و سکته به احتمال بسیار کمتری در بدن به وقوع می پیوندد.
  • مشکلات و مسائلی مانند زوال عقل با مصرف صحیح این مواد به طور چشمگیری با کاهش مواجه می شوند.

آنتی اکسیدان های اصلی شامل ویتامین ث، ویتامین ای و بتاکاروتن هستند. ویتامین ث به صورت محلول در آب که سبب می شود ویتامین ای بتواند فعالانه کار خود را انجام دهد. ویتامین ای محلول در چربی است و توصیه می شود توام با ویتامین ث مصرف شود تا دفاع مناسبی را در برابر اکسیداسیون از خود نشان بدهد. پس مصرف مواد غذایی که حاوی این سه مورد باشند نقشی موثر در سلامتی بدن ایفا می کند. به طور کلی می توان گفت میوه هایی که دارای رنگ های قرمز و نارنجی و صورتی هستند و همین طور میوه های آبی و زرد دارای میزان بیشتری از این ترکیبات می باشند. در واقع این ترکیبات باعث می شوند که فرایند اکسیداسیون در بدن و یا رادیکال هایی که با عنوان آزاد معروف هستند مهار شده و از بین بروند. برای این که بدن بتواند به میزان زیادی مواد مطلوب در این مواد خوراکی را جذب کند لازم است که به صورت بخار پز و یا خام مصرف شوند. آنتی اکسیدان ها تاثیر زیادی بر کاهش چربی کبد دارند و میزان زیادی از این ماده در گیاه بابا آدم موجود در کپسول گیاهی هپاتیکال وجود دارد.

سبزیجات حاوی آنتی اکسیدان

گیاهانی که دارای آنتی اکسیدان به میزان قابل توجهی هستند

  1. کلم بروکلی و سبزیجاتی که دارای برگ سبز هستند، اسفناج و گوجه فرنگی، هندوانه و زردآلو، ذرت و کدو تنبل و مارچوبه همین طور فلفل سبز و طالبی سرشار از آنتی اکسیدان و مواد مغذی برای حفظ سلامتی بدن می باشند و دارای بتاکاروتن بالایی هستند.
  2. ویتامین ث را می توانید در کیوی، کلم پیچ، پرتقال، سیب زمینی شیرین، فلفل دلمه ای در رنگ های مختلف، خربزه، گریپ فروت و کلم بروکلی پیدا کنید.
  3. ویتامین ای در حبوبات، دانه آفتابگردان، دانه پاپایا و دانه کدو تنبل همین طور فلفل دلمه ای قرمز و انبه به وفور یافت می شود. برای این که نقش موثر و مطلوب مواد غذایی به درستی احساس شود لازم است که تعادل مناسبی از برنامه روزانه برای افراد وجود داشته باشد.
  4. انار و هویج نیز از دیگر منابع گیاهی بسیار مغذی و مفید هستند که نباید فراموش شوند.
  5. چغندر از جمله گیاهانی است که حاوی آنتی اکسیدانی با عنوان بتالین می باشد. در واقع این ماده سبب قرمزی رنگ چغندر و وجود خواص مطلوب و شگفت انگیز در آن شده است. ترکیبات موثر و مفید در این گیاه یکی از عوامل مناسب برای مبارزه با خطر سرطان دستگاه گوارش است. درد و التهاب نیز با مصرف این گیاه مفید به شکل موثری از بین می رود.

منابع میوه ای

غنی ترین منابع آنتی اکسیدان

  • زالزالک، تمشک وحشی، زغال اخته، لو.بیا، شاتوت، شکلات تلخ، گشنیز، گردو شاتوت و کنگر فرنگی که توصیه می شود به میزان مناسب در برنامه های غذایی گنجانده شوند.
  • زغال اخته و میوه های قرمز ریز مانند توت فرنگی دارای مواد مغذی با عنوان اسید الاژیک نیز می باشند که می توانند بدن را در برابر عوامل مضر و آسیب رسان محیطی به شکلی بسیار مطلوب ایمن نگه دارند. در واقع این میوه می توانند کلیه و مثانه را پاکسازی کرده و بدن را به طور طبیعی بیمه کنند.
  • انگور از دیگر میوه های مغذی برای پیشگیری از بیماری های قلبی که سرشار از آنتی اکسیدان نیز می باشد و در انواع تیره آن می توان این مواد را به میزان بیشتری مشاهده نمود.
  • اسفناج یکی از انواع غنی در گروه سبزیجات که نقشی بسیار مناسب را در برابر بروز بیماری از خود نشان می دهد و دارای ویتامین های زیادی است.
  • چای سبز که گنجاندن آن به میزان مناسب برای نوشیدن در طول روز می تواند میزان مطلوبی از آنتی اکسیدان را به بدن شما برساند. علاوه بر این با وجود خواص مطلوبی که دارد در کاهش فشار خون بالا و همین طور کاهش سطح کلسترول مفید عمل می کند.

توصیه های غذایی

توصیه های غذایی

  • از روغن زیتون و سیر برای تهیه غذا و در برنامه روزانه غذایی خود استفاده کنید.
  • بهتر است همراه با غذا یک پیاز خام نیز میل شود.
  • گنجاندن میوه و سبزیجات در برنامه روزانه غذایی به صورت تازه بسیار مهم است.
  • خوردن مغز دانه هایی مانند بادام و گردو و انواع آجیل به جای تنقلات یک امر بسیار مهم می باشد.
  • بهتر است غذاهای آماده تا میزان زیادی از برنامه روزانه حذف شوند و به جای آن از مواد غذایی سالم برای پخت غذا استفاده شود.
  • سویا از جمله مواد گیاهی است که برای سلامتی بدن موثر بوده و می توان آن را در برنامه غذایی هنگام پخت غذا اضافه کرد.

پرسش و پاسخ درباره این محصول

avatar